Beton & Gebakken klinkers


Het uitkiezen van sierbestrating is vaak een lastige keuze. Gaan we voor beton klinkers of gebakken klinkers, welke kleur past het best bij onze tuin of terras, welk formaat sluit het beste aan bij ons huis en moeten wij kiezen voor een getrommelde of ongetrommelde steen? De antwoorden op deze vragen worden u allemaal duidelijk na het bekijken van onze sierbestratingsproducten.

De betonklinkers en de gebakken klinkers hebben allebei zijn voor- en nadelen. Beide klinkersoorten verschillen dan ook veel van elkaar. De verschillen worden hieronder nader toegelicht.

 • Productiemateriaal:
  De betonklinker is uiteraard gemaakt van beton. De gebakken klinker daarentegen heeft klei als productiebasis.
 • Verzorging:
  Algen en mos maken vrijwel geen schijn van kans op de gebakken klinkers. Betonklinkers hebben hier doorgaans wat meer moeite mee.
 • Duurzaamheid:
  Zowel de betonklinkers als de gebakken klinkers gaan zeer lang mee. In combinatie met de onderhoudsvriendelijke laag ontstaat er een krachtige klinker.
 • Kleurechtheid:
  Gebakken klinkers blijven ongeacht de weersomstandigheden altijd kleurvast. Dankzij de natuursteen mineralen in de betonklinker heeft ook deze klinker een kleurechte laag.